Guarana & Taurin

Guarana är en växt som främst växer i Brasilien och är en vanlig ingrediens i just Sydamerikanska produkter. Istället för Koffein så används Guaranin som har samma uppiggande effekter som koffein.

Taurin är en ofta återkommande ingrediens i energidrycker pga dess påstådda effekter.

Kort info om Taurin:

Taurin är en aminosyra som finns i så gott som alla vävnader hos människor och djur och i mycket hög halt i vissa vävnader. Taurin har många viktiga funktioner. Taurin isolerades första gången under 1800-talets första hälft från oxgalla, och namnet kommer från det latinska namnet för oxe,"Bos taurus".

Då det fortfarande inte finns några studier som visar att en extra mängd Taurin utöver den mängd som du får i dig dagligen av vanlig mat skulle öka din prestationsförmåga/välbefinnande eller liknande så finns det ingen anledning att dricka energidrycker just pga mängden Taurin.

Många ser Taurin som den "magiska ingrediensen" i energidrycker vilket med andra ord endast
tyder på skicklig marknadsföring av tillverkare och återförsäljare.

Det har cirkulerat en del myter angående energidrycker och Taurin som att Taurin egentligen är tjursperma eller tjurpiss och att intag av Taurin och alkohol samtidigt har ett samband med plötsliga dödsfall, inget av dessa påståenden stämmer alltså.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)